pondělí 17. srpna 2020

Hollywood Dateless

 Občas se může zdát, že v televizi a filmech (hlavně komediích) určuje počet sexuálních partnerů vaši důležitost jakožto člena společnosti. Když jich máte málo, jste nula, nebo chudáček, o kterém se vtipkuje. Na Redditu by vám nejspíš doporučili zlepšit hygienu, ale vy víte, že v tom problém není.
Vypadáte normálně. Dokonce jste docela atraktivní. A možná i příjemní společníci. 
Ale Hollywood vás i tak využívá pro humorné situace. Jste Hollywood Dateless.


Je pravidlem, že v každém alespoň trochu komediálním seriálu má minimálně v jednou díle postava problém ,skórovat´ s ženou, méně často s mužem. Občas situace trvá delší dobu, vtipy padají, a nerandění a jistá sociální neobratnost se s postavou spojí už navždy, až je to jedna z prvních věcí, která vás při vzpomínce na ni napadne.

Mimochodem, průměrný Američan má čtyři až sedm sexuálních partnerů. Joey Tribbiani jich měl minimálně 17 - Ted Mosby, zatímco to vyprávěl dětem, randil se 31 a spal s 20. Přátelé pokrývají deset let, HIMYM patnáct. 
Joeyho životní náplň je svádění, zatímco Ted se snaží najít si ženu pro život. A že se snaží urputně.
Statistiky nám dávají nahlédnout na to, že průměr nejspíš není akceptovatelný. Pokud postava není delší dobu v milostném vztahu, je zcela jedno, že má zcela normální sexuální život. Leonard Hofstadter spal se sedmi, většinou atraktivními ženami. Pak si vzal Penny. Přesto je brán jako nula a často si na to sám stěžuje.
Musíte uznat, že to nedává příliš smysl

Když se mluví o Hollywood Dateless, často se opomíjí i kvality předchozích partnerů. Až bude někdo z mých přátel chodit Jennifer Aniston, bude mi jedno, že jinak moc lidí neměl. Což je mi vlastně jedno ta jako tak, myslím, že ve skutečnosti to je všem jedno.

A, co je hlavní, abyste mohli být Hollywoodsky neranditelní, musíte mít sami něco do sebe. Jinak jste prostě jen neranditelní. 
Kdo se může tímto tropem? 
Hlavně dobře vypadající štíhlí běloši, zdá se.
Dobře, lépe řečeno, každý. Záleží na kvalitě vašich kamarádů. Oni si z vás budou dělat srandu, tím pádem vás nemůže nic ochránit. 
Rozebírat důvody tohoto klišé by nemělo opodstatnění. Existuje jeden, který vám téměř okamžitě musí dojít při pohledu na seznam postav, které jím trpí. Má to být vtipný prvek, objevující se ve spoustě komedií  a sitcomů.

Čestné zmínky
Alan Harper - Po třech rozvodech a spoustě krachů je možná nula zaslouženě, nezapomeňte však, že dva rozvody byly s krásnými ženami a třetí s milionářem. Je jasné, že když se snaží, je schopen někoho si najít. Vedle Charlieho, na druhou stanu, vypadá jako věčný panic úplně každý.
Dorothy Zbornak - Ano, i důchodci tohle dělají. Přestože Dorothy během Golden Girls randí skutečně dost, díky chování některých postav byste si mysleli, že je osamělá stará pana s šitíčkem a dečkou. Přesto ve výsledku jako jediná neskončí sama.
Chandler Bing - Chandler, jeden z mých vzorů, vtipný, hezký a mírně společensky neotesaný. Spolu s Rossem však mají doslova odpuzovat ženy, Joeyho slovy. I tak je schopen udělat dojem na krásnou vojačku, Joeyho přítelkyni a i po svatbě se na něj vrhá jeho mladá kolegyně, do které se později zamiluje Hellboy. 
A Ross chodil s největšími kočkami v seriálu. 
Meg Griffin - Věčně vysmívaná pro svou ošklivost, nemilovaná otcem a pravděpodobně ji v příštím díle bude někdo týrat nebo šikanovat. Což nás vrací k té nemilovanosti otcem. Mohlo by se zdát, že je skutečně neranditelná, nejen v mezích televize. Přesto snad nikdy nechodila s nikým podprůměrným. Dokonce se před ní lesba během minuty svlékla, když myslela, že se jí Meg chystá vyznat. Tvůrci by se měli rozhodnout - nemůže být zároveň přitažlivá i nejošklivější v celém městě.
Caroline Channing - Sexy blondýna, kterou potkalo neštěstí, takže by nejspíš dala šanci každému. Kde nastala chyba? Kdo ví. Několik sérií je terčem vtipů, dokonce i sama sobě, o tom, že si nemůže nikoho najít. Dokonce je celý jeden díl o tom, že si uvědomí, že není taková partie, jak si myslela. 
Občas jsem přemýšlela nad tím, jestli ten scénář nebyl pro ošklivější herečku. Možná jde o její povahu, ale tu sakra nezjistíte ještě před balením. 
A samozřejmě, pak je tady Teorie velkého třesku. Důkaz, že každý může vypadat špatně s brýlemi a špatným svetrem. Ale o tom jsme se už bavili.

Omlouvám se za slovo neranditelná, dateless je těžké přeložit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Léto umělcovo

V červenci jsem měla svoje westernové období a měla jsem pocit, že jasné barvy amerického západu nejlépe vystihnou fixy. Přestože mi vždycky...