pátek 27. listopadu 2020

Rocky je Mrzimor

 Před domem spí bezdomovec. Doufám, že spí.
Abych nepsala o bezdomovcích, řeknu jednu věc. Jedinou, která je důležitá. Jedna z nejikoničtějších postav všech dob je Mrzimor. Docela dost to prožívám, protože mi potencionální crush řekla, že je podle ní Mrzimor úplně zbytečný a já si to, jakožto Mrzimorka, vzala k srdci.


Ať už si o Sylvestrovi myslíte cokoliv, i když vám ten film přijde blbý a prvoplánový, tak Rockyho jako postavu musíte milovat. Je optimista, i když k tomu nemá moc důvodů a když mluví s želvami, jeden se prostě musí culit. A taky je neskutečně motivační.
Když se na něho podíváte, bylo by lehké vidět jako klasického klišé sportovce. To by jste teda museli vidět jenom trailery, ale popojedem. Klasický klišé sportovec se moc neslučuje klasickým klišé Hufflepuffem, samozřejmě kromě Cedrica. I ten byl ale mnohem víc. Oba mají společné vlastnosti. Lidé je přehlížejí, jsou smolaří a dříči a hlavně, když už jim konečně vesmír naznačí, že za něco stojí, ve skutečnosti to až tak pohádkové není. 
Balboa má sice ambice a hrdost, vlastnosti typické pro Zmijozel a Nebelvír, ale zároveň nemá potřebu to nikomu předhazovat. Tam, kde je, ho dostala tvrdá práce a je si toho vědom. Zároveň se nezbavuje starých přátel, i když to jsou kreténi a dívku svého srdce si získává postupně, místo, aby přímo zatočil. 
A hlavně, i když je poražený a sražený, cení si více svých blízkých a faktu, že vyvázl živý, než toho, že z něj bude boháč a slavná osoba. Dokonce se svým soupeřem spřátelí, což je přesný opak toxicky maskulinního chování, ze kterého jsou podobné filmy často obviňovány.
Postavy jako on jsou ve filmech vždycky fajn a ten, kdo tvrdí že je Mrzimor k ničemu by se měl vážně zamyslet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Léto umělcovo

V červenci jsem měla svoje westernové období a měla jsem pocit, že jasné barvy amerického západu nejlépe vystihnou fixy. Přestože mi vždycky...