čtvrtek 11. února 2021

Malá Korea ve velké Ostravě

Stodolní je definitivně zajímavá ulice. Mám pocit, že její status je pololegendární, ale třeba jsem jen narazila na správné lidi. 
Na Stodolní je plno striptýzů, více, než míst kde si koupit láhev vody. Je tam plno barů a klubů, minimálně z pohledu rodilého Karviňáka. Prý i dost feťáků, ale ty jsem zatím nezahlédla. Její Facebooková skupina se jmenuje Stodolní - ulice, která nikdy nespí. Některé mé kamarádky před ní rodiče varovali. Můj otec jí pomáhal vystavět.
Wikipedie hlásá - Stodolní ulice v centru Ostravy je unikátní fenomén ostravského společenského života.

Dnes to ale není o Stodolní. Ona slavná ulice navazuje na Nádražní, zdánlivě obyčejnou, fakt dlouhou třídu, se zastávkou a podchodem Vesmír.

 Zde na fotce Ilík, další mýtické místo.
Ve skutečnosti však skrývá víc a neříkám to jen proto, že tam vystupuju cestou do školy. Když totiž od Ilíka přejdete přes sebevražednou silnici, narazíte na Shin Food, nebo K-Food. Jméno jsem tak úplně nevykoumala.
Prosím, přes silnici jděte opatrně. Není tam nic, co by chránilo chodce a auto vám tam kvůli přechodu fakt nezastaví. Nejbezpečnější je přejít hned po tom, co na zastávce zastaví nějaká tramvaj. 
Město s tím prý nechce nic dělat. Nejspíš chtějí vidět veškeré studentsvo pod drnem.
 



Nespornou výhodou je, že tenhle obchod prostě neminete. Jakmile na zastávce Stodolní vystoupíte z tramvaje, máte vyhráno. 
Uvnitř na vás čekají dvě sekce. Ta větší je nad několika schody a jdou v ní dva mrazák a spousta poliček. V jednom mrazáku jsou nanuky a sáček s velkým kakaovým mochi, vždycky po kuse. To mochi je super, větší jsem neviděla a stojí 17 korun. Nanuky jsou za dobrou cenu, můžete tam sehnat i různé mořské potvory. 
Sortiment je různý, od chipsů po kosmetiku. S cenami si nejsem zas tak jistá, některé mi přišly v pohodě, jiné mírně přestřelené. Ne, že bych byla expert na korejské ceny jídla. 
Zatím jsem měla podivné rádoby pocky, krevetové chipsy, nanuk a několik mochi. a můžu říct - lidi, běžte tam. Je to v centru a za náhled nic nedáte. 
Kousek vedle je Co Kafe, které toho sice moc nabídnout nemůže, ale má příjemný minimalistický design a skvělé chai latte.
  •                            ┈ ✁✃✁✃✁✃✁✃✁ ┈
Jsem optimista. Možná se vám zdá, že si pořád jenom stěžuju, ale snažím se mít na všechno světlý náhled. Před několika měsíci se mi zhoršila pleť na úroveň, že jsem si v zrcadle přišla jako červená, lesklá bowlingová koule ;-;.
Od minulého roku na to beru antikoncepci a dnes jsem byla na další prohlídce u kožní. Měla jsem pocit, že jsem na tom líp. Možná, že to bylo Orlovou, ta mi vždycky dodá ego. (Docela sranda - kamarádi z Orlové musí k doktorce jinam  a já tam dvakrát ročně jezdím ke kožní :D.) No, paní doktorka se zatvářila nešťastně, zavrtěla hlavou a začala mluvit o novém léku. 
K Bonadee mi předepsala cosi dalšího. Dramaticky mě varovala, abych neotěhotněla. Nesedět vedle mě mamka, ujistím jí že Gal Gatodová z mé galerie mi dítě udělá jen stěží. 
Snad to pomůže, jen kvůli tomu příští týden dvakrát pojedu do města perníku. Jednou na lačno, kvůli odběrům. A tak strávím prázdniny :D. 
S Majdou jsme jely na piknik do Těšína, musím o tom napsat článek.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Léto umělcovo

V červenci jsem měla svoje westernové období a měla jsem pocit, že jasné barvy amerického západu nejlépe vystihnou fixy. Přestože mi vždycky...